60 dkg sertéslapocka
2x 40 dkg fehérbab paradicsommártásban
3 ek sűrített paradicsom
3 paradicsom
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk cukor
1 csokor petrezselyem
2 szál kakukkfű
rozmaring
só, bors
olaj
A vöröshagymát feldaraboljuk, majd forró olajon félig megdinszteljük. Rádobjuk a felaprított fokhagymát és a kockára vágott húst. Fehéredésig sütjük, majd vízzel felengedve puhára főzzük.
A paradicsomot megmossuk, héját lehúzzuk. Aprítóban darabosra aprítjuk. A húshoz öntjük, sóval ízesítjük, valamint borssal, fűszernövényekkel.
Ráöntjük a paradicsomos babot, és a paradicsompürét, majd jól elkeverjük. Hagyjuk felforrni. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatjuk. Ha savanykásnak érezzük, cukorral édesíthetünk rajta.
Még melegen, petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Kínálhatunk mellé friss, ropogós kenyeret.
A kókuszzsíron megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és zellert. Fűszerezzük, hozzáöntjük a paradicsomlevet és amikor megpuhult a zeller és a hagyma leturmixoljuk, majd visszatesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük főni héjában a krumplit. Közben az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát az olajon elkezdjük párolni. Rátesszük a darált sertéshúst és fehéredésig sütjük. Ekkor a húsr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk géppel vagy kézzel, majd 15 percre a fagyasztóba tesszük. Ha géppel gyúrjuk a tésztát (például dagasztófejjel), akkor is gyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szójagranulátumot beáztatjuk sós vízbe, és félretesszük. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kész, lecsepegtetjük egy szűrőben, egy nagy tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű