- 1 csokor spárga
- kb. 200 g bacon
A fokhagymás mártogatós hozzávalói:
- 200 ml natúr joghurt
- só
- fokhagyma
- metélőhagyma
◾️A spárgákat a síp alatt megtisztítjuk, a végét ami fás lehet, levágjuk.
◾️Baconszelettel spirál alakban betekerjük.
◾️180 fokon az előmelegített sütőben a bacon pirulásáig sütjük.
◾️Ezalatt elkészítjük a mártogatóst.
▪️A joghurtot ízesítjük a sóval, a zúzott fokhagymával és apróra vágott metélőhagymával.
A cukkiniket félbevágjuk, a közepét kivájjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A bacont serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a padlizsánt, a paprikát és a pórét. Megsózzuk, és 3-4 percig pá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes1. Az átválogatott, megmosott babot előző este beáztatjuk vízben. 2. Másnap a megmosott, megtisztított répát, petrezselymet, karalábét hosszabb darabokra vágjuk és egy fazékban f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖrök érvényű szabály, hogy 1 kg libamájhoz 1 kg libazsír kell!!! A libazsírt felolvasztjuk. Beledobunk egy fej felkarikázott hagymát, 4-5 fokhagymagerezdet. Amikor a zsír már mel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA baconös csavart első lépéseként egy serpenyőben alaposan lepirítjuk a felkockázott bacont egy evőkanálnyi olívaolajon. Lisztezett felületen kinyújtjuk a bolti leveles tésztát, m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű