- 500 g csirkemáj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- bors
- 1 mokkáskanál majoranna
- szerecsendió
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 150 g vaj (fontos, hogy vaj legyen 😊)
+ 50 g vaj olvasztva a tetejére
- 2 jégkocka
◾️A hagymát felkockázzuk és 1 kanál vajon puhára pároljuk.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a májat is és pirítani kezdjük.
◾️Annyira pirítsuk meg, hogy azért még szaftos maradjon.
◾️Ezután befűszerezzük és hagyjuk picit hűlni.
◾️Egy turmixgépbe vagy aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a többi vajat és pár perc alatt simára, krémesre dolgozzuk.
◾️Mehet bele a jégkocka is (ez az extrán habos végeredmény miatt szükséges 😊).
◾️Egy kisebb tálba simítjuk a krémet és leöntjük az olvasztott vajjal.
◾️Kb. 2 órára hűtőben hagyjuk dermedni.
A padlizsánokat tűz fölött vaslapon addig sütjük, míg teljesen megpuhulnak. A legjobb, ha a héjuk kicsit meg is ég. A padlizsánok héját lehúzzuk, rozsdamentes késsel deszkán apró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombát sós vízben megfőzöm, lehűtöm, majd nagyon apróra vágom. 2. A tojásokat meghámozom, majd szitán áttöröm. 3. Habosra keverem a puha vajjal, a borssal és a vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd krumplinyomóval vagy villával jól összetörjük. A majonézhez a tojássárgáját a mustárral elkavarjuk, fol...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tojást főzzük keményre, pucoljuk meg. A húst és a hagymát vágjuk össze. Tegyük aprítógépbe, adjuk hozzá a majonézt, a mustárt és a fűszereket, majd turmixoljuk krémesre. Ha nem e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű