- 200 g finomliszt
- 25 g élesztő
- ½ mokkáskanál só
- ½ kávéskanál cukor
- 1 kanál olaj
- kb. 125 ml víz
◾️A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olajat és annyi vizet, hogy a tészta összeálljon.
◾️Lisztezett felületen kinyújtjuk majd egy sütőpapíros tepsibe tesszük és jöhetnek is rá a feltétek.
▪️ Készíthetjük pizzakövön is. Első alkalommal a követ ki kell égetni, tehát a legmagasabb fokozaton egy órát sütjük.
Legközelebb már elég lesz neki 15 perc.
▪️ A forró követ nem vesszük ki a sütőből, hanem a ráccsal együtt kihúzzuk, rádobjuk a tésztát, megkenjük, gyorsan rétesszük a feltétet és már toljuk is vissza.
◾️220°-on 12-15 percet sütjük.
---tojást, a majonézt és a lisztet keverd össze, adj hozzá egy kis sót. Mikor a massza csomómentes, öntsd kiolajozott tepsibe és simítsd el. ---Tedd rá a feltétet, szalámi, sonka...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot és az olajat, majd összedolgozzuk annyi langyos vízzel, hogy összeállon a tészta (kb. 2,5 dl). Lisztezett felü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt kevés vízben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a lisztel, sóval és olajjal. Kb. fél órát kelni hagyjuk. 2. A tésztát nyújtjuk és közepes méretű tepsibe helyezzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéza tészta A langyos tejhez keverjük a mézet, belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Közben egy nagy tálba kimérjük a lisztet, és elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk az...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes