Szilva Edit 1 kg krumpli, 20 dkg raclette sajt (szerintem bármilyen más, sütésre olvadó megfelel), 8 szelet nyers sonka (ugyan 6 db-ot ír, de az elkészítéshez 8-at használ :D), 1,5 dl tej, 12 dkg finomliszt, bors
4 szelet sonkával ki kell bélelni az edényt, amiben készül az étel, a tojást a liszttel és a tejjel csomómentesre kikeverjük, ebbe beletesszük a szeletekre vágott burgonyát és jól összekeverjük a tejes-lisztes-tojásos mixel, majd (talán) a felét belehelyezzük a sonkával kibélelt edénybe, a tetejére borsot hintünk, újabb két szelet sonka kerül rá, ezután következik a sajt, rá újabb két szelet sonka és végül a tetejére a maradék krumpli. 180 fokon 40 percig sütjük.
Valami ilyes :)
Mondjuk én a tojásos masszát kicsit sóznám, mert az a pár szelet sonka nem hiszem, hogy nagyon megízesíti a krumplit, de ez csak az én vélemény
Szilva Edit 1 kg krumpli, 20 dkg raclette sajt (szerintem bármilyen más, sütésre olvadó megfelel), 8 szelet nyers sonka (ugyan 6 db-ot ír, de az elkészítéshez 8-at használ :D), 1,5 dl tej, 12 dkg finomliszt, bors
4 szelet sonkával ki kell bélelni az edényt, amiben készül az étel, a tojást a liszttel és a tejjel csomómentesre kikeverjük, ebbe beletesszük a szeletekre vágott burgonyát és jól összekeverjük a tejes-lisztes-tojásos mixel, majd (talán) a felét belehelyezzük a sonkával kibélelt edénybe, a tetejére borsot hintünk, újabb két szelet sonka kerül rá, ezután következik a sajt, rá újabb két szelet sonka és végül a tetejére a maradék krumpli. 180 fokon 40 percig sütjük.
Valami ilyes :)
Mondjuk én a tojásos masszát kicsit sóznám, mert az a pár szelet sonka nem hiszem, hogy nagyon megízesíti a krumplit, de ez csak az én vélemény
A túrót alaposan összegyúrjuk a szénhidrátcsökkentett liszttel, a tojásokkal és a sóval. Az összegyúrt tésztát 1 cm vékony, kb 39*28 cm méretű téglalappá nyújtjuk (használjunk szi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban keverje össze a marhahúst, a morzsát, tojást, tejet, hagymát, sót, borsot, és a fokhagyma port. A pucolt hagymát egyik oldalán picit bevágva rétegenként szedjük sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát felaprítom t amin dinszteltek és az összes többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozom. Egy hőálló tálat kikenek zsiradékkal, belesorakoztatom a húsmasszából kész...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz