2 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
kókuszzsír
500 g brokkoli
víz/ alaplé
3 közepes burgonya
1 dl tejföl / 3 ek tejszín
reszelt grana pado
só
bors
1 kk garam masala
A vöröshagymát, és a fokhagymát felvágom, majd megpirítom a zsiradékon. Amikor egy kicsit odakapott, fedővel lefedem, és addig párolom, míg a hagyma megpuhul.
Mikor a hagyma már puha, beleteszem a lábosba a felaprított krumplit, és brokkolit, majd felöntöm annyi vízzel/ alaplével, hogy majdnem ellepje. Hozzáadom a fűszereket.
Addig főzöm a levest, míg a burgonya megpuhul, majd összeturmixolom.
Ezután hozzáadom a tejfölt/ tejszínt, és még egyszer összerottyantom.
Tálaláskor grana padot szórok rá.
A garam masala Indiából származik.
Az összetevők között megtalálható a római és/ vagy feketekömény, szemes feketebors, zöld és / vagy barnakardamom, babérlevél, szerencsendió, szegfűszeg, és néha a fahéj. Az összetevőit szárazon megpirítják , majd porrá őrlik.
Nagyon jó ízt ad a főzelékeknek, sült húsoknak, és a krémleveseknek.
Akinek nincs otthon garam masala, nyugodtan helyettesítheti a fent említett fűszerekkel.
A csülköt megfőzöm a csomboros,kapros gyengén sós (vigyázat a csülök sós ) vízben az egészben hagyott hagymával. Ha puhára főtt, leszedem a csontról a húst és tetszés szerint dar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábét meghámozzuk, kockákra vágjuk. Kevés olajon vagy vajon megdinszteljük (minél zsengébb, ez az idő annál rövidebb), megszórjuk liszttel, és néhány másodpercig kevergetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük oda a levest főni . Közben verjük föl a tojásokat, keverjük el benne a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lobogó levesbe szépen öntsük a tojást és...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű