Hozzávalók a tésztához:
60 g zabpehelyliszt (darált zabpehely)
30 g vaníliás protein
80 g zsírszegény krémtúró
1 tojás (Mes) + 1 tojásfehérje
1 tk szódabikarbóna
80 ml langyos víz
édesítő ízlés szerint
+ darált dió: kb. 50 g
1. Egy nagy edénybe a lisztet és proteinport összekeverjük, majd a közepére szórjuk az instant élesztőt, és ráöntjük a langyos vizet és kissé összekeverjük egy fakanállal.
2. Beledobjuk a tojástúró párost, majd az egész masszát csomómentesre kikeverjük.
3. Hagyjuk egy negyed órát pilledni a tésztát, ami természetesen nem fog akkorára dagadni, mint nagyanyáink mesébe illő kelt tésztái, de ezen remélhetőleg mindenki hamar túlteszi magát, ha konstatálja, hogy a végeredmény így is finom, ráadásul nem fedezi három kőműves napi kalória adagját.
4.Szóval ha eljött az idő, akkor előszedjük a szilikonos muffin formákat, és megkezdjük a galuska művelet utolsó pontját: a formába hozást! Vagyis töltést. Egy evőkanál segítségével a muffin formába töltünk 11 kanálnyi tésztát, majd megszórjuk a dióval. Mehet rá még egy kanálnyi tészta, és szintén a dió... ezt addig játsszuk, még a mélyedés háromnegyedén túl nem jutunk
5. Ha minden hely betelt, akkor ellenőrizd, hogy minden muffin tetejét dió fedie, és ha igen, irány a sütő! Állítsd a lángot 170 fokra, és várd ki türelmesen azt a laza 2030 percet, még el nem nyeri alkotásod azt a szilárd és sült aranygaluska formát, amit szénhidrát megvonástól kopogó szemed már rég nem látott. A megsült muffinokat vedd ki a sütőből és hagyd a formában kihűlni.
A vanília sodóhoz a kimaradt tojássárgáját is hasznosítjuk, és mellette 30 g proteinből, 2 dl vízből, 1 dl tejből és 1 evőkanál zabpehelylisztből szép sűrű sodót készítünk kis tűzön, szorgos kavargatás közben.
A hagymát, fokhagymát és krumplit megtisztítjuk. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Beleütjük a három tojást, felaprítjuk a hagymákat, a petrezselyemzöldet, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKrumplit nyersen lereszel Hozzá minden, a sonka / szalonna és só, bors kivételével Sonkát kockáz, zsírjára süt (ne száradjon ki!!) Sült sonkát hozzá a krumplihoz Óvatosan sóz,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből és 3 darab tojásból, meg a kevés vízből keverjünk ki egy masszát (közben sózzuk), aminek csak az a lényege, hogy folyós legyen, de mégis kicsit tömörebb állagú. Ha t...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA spagettit szép hosszú szálakban nagy fazék forrásban lévő vízbe teszszük, és félig megfőzzük. (Akkor van félig készen, ha egy szálat kettévágva, a közepén fehér csíkot látunk.) A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű