Grízes -krémes. Tepsi:36x28
8 db tojás,
8 csapott ek finomliszt,
8 csapott ek porcukor,
1 csomag sütőpor,
1 tk cukrozatlan kakaópor.
A krémhez:
1 l tej,
140 g búzadara,
20 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
egy kicsi kakaópor a tetejét megszórni.
A 8 tojássárgáját kikeverjük a 8 kanál porcukorral.
A lisztbe keverjük a sütőport és a kakaót.
A tojásfehérjét felverjük.
A kikevert tojássárgához adjuk sütőporos-kakaós lisztet, és óvatosan belekeverjük a felvert habot.
Sütőpapírral bélelt gáztepsiben ebből egy kakaós piskótát sütünk. Ha kihűlt, akkor kettőbe vágjuk.
Krém:
A tejből, darából, cukorból, vaníliás cukorból tejbegrízt főzünk. Hagyjuk kihűlni.
Amikor már kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert margarint.
Az alsó piskótára kenjük a krém felét, majd rátesszük a másik lapot, és a maradék krémet rákenjük.
Tetejét megszórjuk kakaóval.
Jó étvágyat kívánok!
A vajat habosra, krémesre kevertem a porcukorral, majd hozzáadtam a citrom lereszelt héját és kifacsart levét is. A sütőport elkevertem a liszttel, átszitáltam, hozzákevertem a da...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tojásokat szét választjuk. A fehérjét vízgőz felett verjük fel kemény habbá.Akkor jó,ha a mixer keverőjéről már nem csorog le a hab. A gőzről levesszük és hozzá keverjük a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsolom a vajjal majd az összes hozzá valóval sima tésztát gyúrok. / én a kis kosárka formákat egy olajos ecsettel kikentem / A félkemény habbá vert fehérjéhez hozz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz1. A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük a csomagolásból, a hosszanti oldala mentén két egyforma részre vágjuk és mindkét lapot 25x30 cm-re nyújtjuk. A lapokat tepsibe h...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű