1 kis pohár tejföl (2 dl)
fél bögre búzadara (10 dkg)
25 dkg zsíros tehéntúró
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 bögre kristálycukor (16 dkg)
reszelt citromhéj
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.
Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már van a tetejének egy kis aranybarna színe.
Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és szeleteljük.
A túrót a grízzel hagyd egy félórát az asztalon pihenni, hogy a gríz szépen elkeveredjen benne.
A nescafe-ból fél dl vizzel kávét főzünk. A lisztet, cukrot, kakaót szárazon összekeverjük, majd a tejet és a kávét hozzáadva simára keverjük. Lassú tűzön keverve forrásig sűrűre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű7 deci kimagozott meggyet a levével együtt t bele teszem egy lábosba 4-5 ek kr. cukorral, 3 zacskó vaníliás pudingport elkeverek 3 deci tejjel, majd rá öntöm a forrásban lévő meggy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojássárgáját fehéredésig kavarjuk a cukorral, felöntjük 2 dl tejszínnel és vízgőz fölött besűrítjük. Hozzáadjuk a feltördelt csokoládét és krémesre kavarjuk. Félre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű