A tésztához:
70 dkg liszt, 2 db tojás, 1 kis pohár kefir, 1 kis pohár tejföl, 1 dl olaj, 60 g cukor, 1 teáskanál só, 1 dl tej, 50 g élesztő
A krémhez: 250 g ráma, 30 g só
Az élesztőt langyos cukros tejbe felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálba. Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára, kb 30 cm – méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habos, lágy kikevert sós Rámával.
A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 db cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük,félórát kelesztjük a tepsibe, majd tojással lekenjük, megszórjuk a tetejét sajttal vagy magokkal ( de ezt lehet, alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, vagy különböző krémekkel is tölteni)
mint fenn
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt...a lisztben elmorzsoljuk a margarint...majd az anyagokat jól összedolgozzuk...kinyújtjuk szaggatjuk majd 150 fokon 35 percig sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet összemorzsoljuk a zsíradékkal és a sóval. Beletesszük az élesztős tejet, tejföllel jól kidolgozzuk (puhára, de nem l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát félig ki kell engedni, hogy ne legyen fagyos, majd téglalap alakúra kinyújtjuk, és úgy fordítjuk, hogy a rövidebb oldala legyen alul. Középre rendezzük a virslik...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű