menu

Családireceptkönyv.hu

Beigli-Zserbó (Mucika)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1-1,20 kg liszt
2 tojás sárgája
6 evőkanál cukor
pici só
2 cs vaníliás cukor
2 evőkanál zsír
50 dkg margarin
1-2 kanál zsír
5 dkg élesztő
2 dl tej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Szalagos fánk egyszerűen
Szalagos fánk egyszerűen

Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk. A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, rumot és jól kidolgozzuk. A...

Elkészítési idő: 902 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Töltött fánk
Töltött fánk

1-2 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Minden összetevőt langyosan használunk a fánkhoz. Még a töltelékét is. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, pici sót, ha r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
 158.Fánk / lágy
158.Fánk / lágy

Dagaszt, 45 perc kel. 15 fele osztani, gömbölyíteni. Lehet kilapítani ,feltekerni 10 -15 cm, pihi, sodor 50 -60 cm,hurok, áthúz,egyik szár alul,másik felül,kicsit megtekerni,kört...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Túrós batyú
Túrós batyú

A kenyérsütőgép üstjébe készítettem a vaj kivételével az összes hozzávalót. Elindítottam a dagasztást, majd kb. 10 perc múlva a vajat is az üstbe öntöttem. Szép hólyagos, kissé lág...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk