menu

Családireceptkönyv.hu

Lekvár 5 perc alatt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg gyümölcs
1 kg cukor
4 evőkanál citromlé (meggyhez és savanyú gyümölcsökhöz nem kell)

Elkészítés:


Mosd meg a gyümölcsöt, ha cseresznyéből, vagy meggyből készíted, távolítsd el a magvakat. Tedd egy tálba és öntsd rá a cukrot, tedd hűtőbe egy éjszakára. Reggel tedd a tűzhelyre és főzd fel, amikor elkezd forrni add hozzá a citromlét és főzd még 5 percig. Öntsd a lekvárt befőttesüvegekbe és tedd rá a tetejét. Az üvegeket fordítsd fejjel lefelé, tekerd be konyharuhába mindegyiket és hagyd így néhány órát, amíg kihűlnek. Az így készített lekvár hosszú ideig eláll. A fenti adagból nagyjából 1 liternyi lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Lecsó *
Lecsó *

Ha megfőtt, akkor tesszük bele a szalicilt. Melegen üvegbe merjük, és dunsztba tesszük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kati
Lecsó télire
Lecsó télire

A paradicsomot megmosni, az üvegeket a tűzhely mellé rakom mellé a megfelelő kupakot vagy kötöző anyagot és a száraz dunsztot is előkészítem. A paradicsomok tetejét keresztirányban...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Málna szörp
Málna szörp

A málnát vízben gyorsan le öblítjük. Ezután összetörjük és elkeverjük vízzel, citrom pótlóval és a tartósítóval. Naponta többször megkeverjük. Másnap egy tiszta tüll ruhába öntjü...

Elkészítési idő: 12
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Bodza ,akác , és hárs  szörp
Bodza ,akác , és hárs szörp

A virágokat óvatosan ollóval levágjuk úgy, hogy a virágpor ne hulljon ki belőle. Egy 5 l üvegbe helyezzük, és felöntjük a vízzel, bele karikázzuk a citromokat. Ha hűvös az idő, 2...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk