2 db csirkecombfilé bőr nélkül
40 dkg mirelit vegyes zöldség
1 púpozott ek zsír, vagy 2 ek. olaj (nálam most éppen kókuzszsír)
1 dl tejszín
2 ek tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
só, bors, majoranna
Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük a zsírt, és beledobjuk a felkockázott csirkét. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a majorannával, majd hozzákeverjük a mustárt is. Amikor már pirul a húsdarabok széle, a zúzott fokhagymát is beletesszük, és még egy percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és elkeverjük benne a tejfölt is. Hozzáadjuk a fagyos zöldségeket is, annyi vizet adunk hozzá, hogy teljesen ellepje, és alacsony lángon főzzük tovább. Mire a víz elfő, a hús és a zöldségek is tökéletesen megpuhulnak. Ha szükséges, a végén még sózzuk, borsozzuk.
Először a tészta hozzávalóit bedagasztottam, rugalmas, jól kezelhető tészta legyen. Kenyérsütőgépben kicsit kevesebb víz is elegendő hozzá. Kelesztőtálba tettem, hagytam duplájára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkini magját kikapartam, majd lereszeltem, sóztam, 20 percet állni hagytam, hogy levet engedjen. A kinyomkodott cukkinihez kevertem a többi hozzávalót, én jó két diónyi gombóco...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, felkockázzuk. Ezután megpirítjuk a felforrósított olajon. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a borsót, a leszűrt és lecsepegtetett kukoricát, valamint a felap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fasírthoz a darált húst, a beáztatott kenyeret, egy tojással, fűszerekkel, pirospaprikával, fokhagymakrémmel összekeverjük. Golyókká formázzuk és bepanírozzuk. 200 fokra előmeleg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű