70 dkg marhalábszár
» 3 fej vöröshagyma
» 2 db fokhagymagerezd
» 10 evőkanál olaj
» 1 evőkanál fűszerpaprika
» 80 g gulyáskrém csemege, 1 tubus
» 1 kiskanál kömény őrölt
» 40 dkg burgonya
» 2 db zöldpaprika
» 1/4 db erős paprika
» 2 db paradicsom
A húst kb. 1 cm-es darabokra vágom és alaposan megmosom. A vöröshagymát meghámozom és apróra vágom, a fokhagymát átnyomom. Az olajat felforrósítom és üvegesre pirítom benne a hagymát. Leveszem a tűzről egy percre, meghintem a pirospaprikával, elkeverem, majd kevés vízzel felengedem. Visszateszem a tűzre és hozzáadom a húst. A gulyáskrémmel, a fokhagymával és az őrölt köménnyel, valamint a sóval és a borssal fűszerezem. Felengedem annyi vízzel, amennyi ellepi és lassú tűzön főzöm tovább.
A burgonyát meghámozom, megmosom. A paradicsomot és a paprikát apróbb darabokra vágom. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadom a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Mikor minden puhára főtt, kész az étel.
Friss kenyérrel fogyasszuk!!
A húst és a faggyút ledaráltatjuk a hentessel. Ha nincs faggyú, akkor zsírszalonnát daráltassunk hozzá ugyanilyen mennyiségben. Sózzuk, borsozzuk, majd formázzunk belőle 3...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KözepesA marhahúst és a sertés húst le daráljuk, hozzá daráljuk a cikekre vágott vöröshagymát,hozzá adjuk a zuzott foghagymát, ízesitjük só,bors és woschester szószt össze vágjuk appróra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA rostélyosokat egyenletes vastagságúra szeleteljük, mindkét oldalát megpaskoljuk, sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. A szalonnát kivesszük, félrete...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesMelegítsd elő a sütőt 160 ºC-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). Tegyél fel egy nagy méretű, lapos tűzálló edényt erős lángra, és mellé egy másik, nagy méretű, tapadásmentes serpenyőt, s...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű