menu

Családireceptkönyv.hu

Carbonnade marhahúsból


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


4 személyre:

3 dkg vaj
2-3 evőkanálnyi olaj
1 kg marhafartő / -lapocka
4 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi barna cukor
1 evőkanálnyi finomliszt
5 dl sör (bitter vagy stout)
2 babérlevél
4 kakukkfűág
bors

a krutonhoz:
6-8 szelet bagett
dijoni mustár

Elkészítés:


Carbonnade marhahúsbólA (sovány) húst kockákra vágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összetörjük.
Előmelegítjük a sütőt 150° C-ra (gázsütőnél 2-es fokozat). Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és egy evőkanálnyi olajat. A húst adagonként a serpenyőbe dobjuk, és nagy lángon megpirítjuk, azután egy tányérra szedjük.
Még egy kanálnyi olajat öntünk a serpenyőbe, és beledobjuk a hagymát. Mérsékelt lángon 10 percig pároljuk, azután hozzáadjuk a fokhagymát, valamint a cukrot, és újabb 5 percig hagyjuk párolódni, ha kell, öntünk hozzá még egy kanálnyi olajat. A hagymákat egy másik tányérra szedjük.
A gázt kis lángra állítjuk, a húsról lecsöpögő levet is a serpenyőbe öntjük, azután az olajhoz keverjük a lisztet. Levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a sört, egyszerre csak keveset (a sör habzani fog). Visszatesszük a tűzre, hagyjuk lassan főni és besűrűsödni. Sóval és borssal fűszerezzük.
A húst és a hagymát egymásra rétegezve egy vaslábasba rendezzük, a babérlevelet és a kakukkfüvet a rétegek közé dugjuk és közben sózzuk, borsozzuk. A levet a húsra öntjük, a lábost lefedjük, és két és fél - három óra alatt puhára sütjük a húst.
Előmelegítjük a grillt a kruton készítéséhez. A bagettszeletek mindkét
oldalát kissé megpirítjuk, azután az egyik felüket megkenjük mustárral. A kenyérszeleteket mustáros felükkel felfelé a húsra fektetjük, és az egész lábost a grillbe tesszük egy percre.

Carbonnade marhahúsból

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Julia Child boeuf bourguignon
Julia Child boeuf bourguignon

A husit nagyobb darabokra vágjuk (fél öklömnyi) és megtorolgetjuk papirtorlovel. Egy serpenyoben egy löttyintés olajat felmelegitunk, nagyon melegre, beletesszuk a husit, 4 percig...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Orosz hússaláta
Orosz hússaláta

A húst, a héjában főtt krumplit, a meghámozott uborkát, az almát és a keménytojást is vágd egyenletes csíkokra. Sózd, borsozd, adj hozzá mustárt, citromlevet és keverd össze tartár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rostélyos - Montenegrói rakott húsos makaróni
Rostélyos - Montenegrói rakott húsos makaróni

1. A makarónit sós vízben kifőzzük és leszűrjük. 2. A marhahúst és a sertéshúst külön-külön ledaráljuk. 3.Az apróra vágott vöröshagymát olajban üvegesre pirítjuk, rátesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Receptek
Vadas marhapecsenye medvehagymás zsemlegombóccal
Vadas marhapecsenye medvehagymás zsemlegombóccal

A húst forró olajon kérgesre sütjük,majd felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk,majd a citromhéjat és a hagymát aprítva mellé dobjuk. A sárgarépa félbevágva kerül a lábasba a hús mell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk