menu

Családireceptkönyv.hu

Húzott Rétes


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 5
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
- 0.5 kg. finomliszt
- diónyi disznó zsír
+ a kenéshez, csepegtetéshez
- 1 ek. ecet
- 1 mkk. só
- 3 dl. víz kb.
Mákos-meggyes:
- 200 g. mák cukrozatlan
- 50 g. kekszreszelék
- 1 meggybefőtt
- 140 ml. tej
- 140 g. világosbarna cukor
- 2 db citrom reszelt héja
Almás:
- 8-10 db. alma
- 80 g. kekszreszelék
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 tk. fahéj
- 70 g porcukor

Elkészítés:


1. Egy kicsit olvasszuk meg a zsírt és tegyük a lisztbe. Langyos vízbe tegyük bele az ecetet és a sót dagasztógépben 8-10 perc alatt kidagasztjuk lassan adagolva az ecetes sós vizet.
2. Kettéosztjuk a tésztát és olajjal lekenve tiszta konyharuhába csomagolva 35 percig pihentetjük meleg helyen.
3. Sodrófával 1.5 cm vastagra nyújtjuk majd a kezünkbe véve a kézfejünkkel folyamatosan forgatva nyújtjuk, ha már elég vékony a belisztezett vászon asztal terítőre téve folytatjuk míg hártya vékony lesz és lelóg az asztalról. Olvasztott disznó zsírral csöpögtessük le a tésztát ezután szórjuk be kekszreszelékkel. Majd a tészta szélét vágjuk körbe.
4. A töltelék 3/4 részét a tészta hosszabbik felére halmozzuk a maradékot pedig szétszórjuk a tésztán. A terítővel feltekerjük majd kettévágjuk.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük majd disznózsírral lekenjük és 210°-os előmelegített sütőben alsó felső sütésen 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kihűl srégen felszeleteljük és porcukorral tálaljuk.

Mákos-meggyes:
1. A mákot a kekszreszeléket és a citrom héját összekeverem.
2. A tejet a cukorral felforraljuk és a mákra öntjük, bele tesszük a meggy 3/4 részét a többit pedig szétszórjuk a tésztán.

Almás:
1. Az almákat megpucoljuk és lereszeljük majd kifacsarjuk a levét.
2. A hozzávalókat egy tálba teszem, alaposan összekeverem és megtöltöm a tésztát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Türelmesen és lassan húzd a tésztát.
A mákos tölteléknél a tej a cukorral 4 es 5 ös fokozaton elég hamar felforr.

Húzott Rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


Viktor
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek, Nemzetközi ételek, Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött hernyókifli
Töltött hernyókifli

Megfőzöm a tejben pudingport a cukorral, amikor kihűlt, a vajjal kikeverem. A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütő gépp...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa

Hozzávalók: (kb. 40 db pogácsához) - kb. 40 dkg liszt (érzésre, hogy ne ragadjon, de jó lágy tésztát kapjunk - lehet, hogy ettől picit több liszt kell majd a végén, de ennyi legye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar DARÁZSFÉSZEK
DARÁZSFÉSZEK

1/2 kiló lisztből, 7 tojássárgájával, kis sóval, 3 deka, kevés tejbe áztatott élesztővel, 3 deka porcukorral, kb. 2,5 deci tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Jól kidolg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos golyók
Sajtos golyók

10 perc dagasztás, fél órányi kelesztés... Tésztát kockára nyújtod, 16 négyzetet vágsz. 20 dkg sajtot 16 felé kockázol, tésztára rárakod, golyóvá gyúrod és egy 24 cm-es tortaformá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk