Leves:
1 liter mandulatej vagy más növényi tej pl kesudiót tejjel is isteni lehet (lehet házi is)
2 csomag (50 dkg) natúr gesztenye massza
3-4 ek eritrit ízlés szerint
csipet só
Vaníliarúd kikapart magja, vagy házi vanília kivonat
Levesbetét:
mazsola
A mandulatejet kis lángon felrakom a tűzhelyre, és bele teszem a gesztenyemasszát, hozzá öntöm a vanília kivonatot, a picit sót, az eritritet és a mazsolát. Ezután hagyom, hogy a massza szépen felolvadjon és feloldódjon a mandulatejben. Kevergetni csak akkor kell, amikor már el kezd habzani a teteje, mert akkor már könnyen ki fut.
Amikor a gesztenye massza elolvadt és a mazsolák megfőzttek, akkor van kész a leves. Lehet még kicsit édesíteni rajta, vagy még egy kicsit csiszolgatni az ízén( még több sóval vanília aromával, eritrittel). Ja és ha valakinek nagyon tömény hígíthat rajta egy pici vízzel.
Mosd meg, és vágd kb. 6×6 centiméteres nagy kockákra a húst. Forgasd bele a zsírban elkevert zúzott fokhagymából, fűszerpaprikából és majorannából álló pácba, és tedd félre kicsit....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hántolt földimandula őrleményt összeturmixoljuk a vízzel, az eritrittel és avaníliával. Közepes lángon, néha megkeverve 15 perc alatt sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát megmossuk (nem kel megpucolni), nagyobb darabokra vágjuk és berakjuk a (180 fok, légkeverés) sütőben, addig sütjük míg meg nem puhulnak, villával ellenőrizzük (kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a gombócokat készítjük el, amihez a Totut az eritrittel és a tojássárgájával krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük a kókuszlisztet. Félretesszük. A piskótához a 4 tojásfehérj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű