A húsgombóc...1 kg darált húst 5 gerezd fokhagymát,1 tojást,10 dkg rizst,1 kis fej apróra vágott hagymát,sót,borsot,őrölt köményt,oregánót,bazsalikomot,majoránnát,
,össze gyúrok,és k.b. 25 gombócot formálok vizes kézzel,mit fővő vízben meg főzök,közben 1 dl olíva olajban meg pirítok 1 kis fej hagymát,1 fej fokhagymát,bazsalikomot,kakukk füvet,óregánot,zeller szárát,majoránnát,egész köményt,(ezek a fűszerek hő hatására jobban ki adják az aromájukat)majd bele teszek 1,5 l paradicsomot(én egész paradicsommal el tett levet használtam)bele teszek sót,borsot,1 citromot,izlés szerint cukrot,fel engedem a gombóc vízével össze főzőm és a végén át passzirózóm,spagettivel tálalom
Feldaraboljuk az oldalast, majd az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, ebben hagyjuk a húst érlelődni. Megpucoljuk a hagymát, felszeleteljük. A tepsi aljában a hagymából ág...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűToltott paprika helyett keszult az elso, annak a szosza csak sutotok-repa volt. Ez vegyes. Paroltam zoldseget, amit kedvetek van. En brokkolit, repat, karfiolt, feherrepat, paszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók: 1 kg burgonya, 450 g mirelit vegyes zöldség (borsó, kukorica, sárgarépa stb.), 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál étolaj, 1 csapott evőkanál ételízesítő, 3 dl víz. A vörös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst (1 kg sertéscomb) egységes méretű kockákra vágtam, lehetőleg nem túl nagyokra (5x5 cm). A káposztát (1,5kg savanyított) kinyomtam a léből, és ha nagyon savanyú, akkor kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű