- 105 g liszt
- 3\4 teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál sütőpor
- 200 g cukor
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- fél teáskanál só
- 1\4 cup olaj
- 1 nagy tojás
- 2 teáskanál vaniliaaroma
- fél cup tejfől
- fél cup meleg víz
- egy tábla étcsoki apróra vágva
A száraz hozzávalók ősszekeverése után jöhetnek a nedves hozzávalók , minden abban a sorrendben ahogyan a hozzávalókat írtam. Egy folyósabb tésztát kell kapnunk , ettől marad jó puha.
180°C kb 15-18 perc
◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️Az édesítőt a tojással kikeverjük. ◾️Hozzáadjuk a vajat, a sót és a fahéjat. ◾️Ezután mehet hozzá az átszitált sütőporos liszt és a tej. ◾️Kike...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük az olajat, a cukrot, a mazsolát és az egész tojásokat. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, a mézeskalá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a gyömbért, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Egy nagyobb tálban verjük habosra a barna cukrot a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat és a cukrot egy tálba tesszük, és elektromos habverővel habosra, fehéresre verjük. -5 perc- a turmixolt narancsot Apránként hozzáadjuk a puha vajat és az átszitált sü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű