800 g tengeri halfilé
1.5 evőkanál búzaliszt
margarin
1 db citrom (héja, és leve)
1 csokor petrezselyemzöld
4 gerezd fokhagymára
hal fűszerkeverék
só
bors
1. A kedvenc fehérhúsú halfilédet kockázd fel nagyobb darabokra.
2. Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval, borssal, fűszerkeverékkel, ebbe forgassuk bele a haldarabokat.
3. Egy serpenyőben olvasszunk fel margarint, és pirítsuk meg a halat.
4. Ezután mehet hozzá a citrom reszelt héja és kifacsart leve is. 1-2 percet forraljuk. Óvatosan keverjük, a halak nehogy összetörjenek!
5. Az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk. Azzal is átforgatjuk, és fél perc múlva le is vehetjük a tűzről!
Díszítés petrezselyemmel és citromkarikával.
A zacskóból kivett pár marék halat kiengedés nélkül sózzuk,csicserilisztbe forgatjuk,forró zsírban "kazalban" kisütjük kb.10 perc alatt,ha szükséges utánsózzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a rizst: kókuszzsíron picit lepiritjuk a rizst, majd felöntjük 2 bögre vízzel és lefedve hagyjuk megfőni közepes lángon. Néha keverjük meg le ne égjen. Kókuszzsíron m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézElkészítés: A marinád összetevőit alaposan összekeverem egy nagy tálban (akár egy mozsárban össze is dolgozhatom őket előtte egyenletesre), majd a nagyobbacska falatokra vágott ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű