50 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 2,5 dl tej, (fele lehet víz), 1 dl tejföl, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál cukor.
A hozzávalókat összedagasztom, hogy teljesen sima, selymes tésztát kapjak.
35-40 percet kelesztem, majd cipókra osztom. Megint kelesztem 20 percet, majd lángosnak formázva forró olajban kisütöm.
Az első oldalát fedő alatt szoktam, a másik oldalához már nem kell.
A baconös-sajtos csirkemell elkészítéséhez egy kiolajozott tepsit kibélelünk a bacon felével. A megmosott és szárazra törölt csirkemellet felszeleteljük. Megsózzuk, megborsozzuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aranygaluskához a tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne 2 evőkanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ez kb. 10 perc. Közben robotgéppel összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított húst felteszem egy 5 literes fazékban főni, amikor felforr lehabozom. Beleteszem a zöldségeket és a fűszereket. Legalább 6 órán keresztül lassú tűzöm, fedő alatt fő...
Elkészítési idő: 6-8 óra Nehézség: KözepesAz almákat víz és cukor nélkül pépesítjük,préseljük. Ne érintkezzen vassal, vagy acél edénnyel.A borászati szaküzletekben vehetünk speciális sörélesztőt ,5 liter musthoz érdemes 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz