menu

Családireceptkönyv.hu

180. Klára kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3,5 dl víz
2,5 dkg élesztő
45 dkg finomliszt
20 dkg kenyérliszt
1 ek sikér v. csipet aszkorbinsav
10 g só
3 dkg vaj

Elkészítés:


A hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztani. 25 percig kelesztés,
átmozgatni,20 perc kelesztés. Cipót formázni, 8 literes jénaiba,
zsírpapír. Duplájára keleszteni kb. 40 perc. Közben a sütőt előmelegíteni
230 fokra. Ha megkelt bevágni, lespriccelni, a jénai tetejét is.
230 fokon sül 15 percet, majd 200 fokon
25 percig sütni.Tető le és még sütni 10-15 percig.
A formázáskor nem kell liszt.

Ha pataki tálba sül,papír, hideg sütőbe kezdeni.A tálat nem kell áztatni.
250 fok 55 perc majd 200 fok 10 perc

Trükkök, tippek, praktikák:


Hozzávalók: 2,5 dl-es csésze:: 3 cs. BL 80-as kenyér liszt, 1,5 cs. víz, kicsit kevesebb, mint fél tk szárított élesztő, 1,5 tk só

este:
1. liszthez keverem az élesztőt.
2. Hozzáöntöm a vizet, sót, elkeverem , 12 órát kelesztem. Az állaga nokedlihez hasonló.
3. 12 óra múlva, kovász-szerű massza lesz belőle, kiöntöm a tálból, áthajtogatom, mindkét oldalát belisztezem, letakarom konyharuhával és 30 perig pihentetem
4. A sütőt 250 fokra felmelegítem, egy fedeles edényt előmelegítek a sütőben
5. A fél óra elteltével a tésztát az előmelegített tálba, majd a sütőbe teszem. Lefedve 30 percig sütöm, majd fedő nélkül 20-25 percig.

180. Klára kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Fokhagymás bagett
Fokhagymás bagett

Bedagaszt 15 perc pihentetés 3 fele oszt 10 perc pihentetés formáz Kelesztés 30 perc Vízzel leken,èles kèssel megvág Sütés gőzös sütőben,vagy vizet teszünk alá előm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Kenyér alaprecept Móni
Kenyér alaprecept Móni

A hozzávalókat összegyúrom (az élesztőt nem kell felfuttatni), kidagasztom a tésztát és hagyom, hogy duplájára keljen. Amennyiben kenyérsütővel dagasztod a tésztát, úgy a kenyérsü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos-szezámos ropogós
Sajtos-szezámos ropogós

A szezámmagot összekeverjük a fűszerekkel. A tojásokat habosra verjük, összekeverjük a fűszeres szezámmaggal és a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük. Megszórjuk a póréh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sajtos kenyér
Sajtos kenyér

Tegyük az élesztőt 100 ml meleg vízbe, amikor buborékok jelennek meg a tetején használható. Egy nagyobb tálban keverjük el a felfuttatott élesztőt 300 ml vízzel, a sóval, a cukorra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk