menu

Családireceptkönyv.hu

290. Bagett


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


400 g kenyérliszt vagy kevert liszt
2,5 dkg élesztő
50 ml tej
200 ml víz
15 g só
1 tk cukor
2 ek olaj
1 ek sikér

Elkészítés:


A lisztet átszitáljuk tgeyuk bele a sikért, a sót, keverjük össze, majd mehet bele a tej a víz az olaj a cukor és végül az élesztő.
Kezdődhet a dagasztás kézzel vagy géppel.
Ezután 40 perc kelesztés egy kelesztőtálban.
A tésztát fordítsuk rá egy lisztezett felületre és vágjuk három egyforma részre. Ezután egyesével a tésztákat húzzuk befelé a széléről, és gombócokat készítünk. Én itt tettem bele a szárított paradicsomot a tésztába. A három gombócot 15 percig letakarva pihentessük.
Ezután alakítsuk ki a bagett formát ujjainkkal nyomjuk szét a tésztát majd szorosan kezdjük el feltekerni úgy hogy a tészta végeit elvéknyitjuk.
Egy belisztezett konyharuhára teszük egyesével a bagettekez úgy hogy ne érjenek egymáshoz, egy kis liszttel szórjuk meg a vehettek tetejét, majd letakarva 40 percig újra kelesztjük.
Ezalatt az idő alatt 225 fokra melegítsük elő a sütőt a tepsivel együtt. Tegyünk egy lábasba forró vizet és helyezzük el a sütőbe, hogy legyen göz.
Amikor letelt az idő a tepsit vegyük ki a sütőből és egy sütőpapirt tegyünk rá majd egyesével helyezzük el rajta a bagetteket egy pengével vágjuk be a bagettek tetejét és tegyük vissza a sütőbe.
Kb. 20-25 perc alatt megsülnek a bagettek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Itt a mindenre jó tészta receptje!
Itt a mindenre jó tészta receptje!

A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kenyér
kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar GM pizzás csiga
GM pizzás csiga

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Finom kifli (Matyi Éva)
Finom kifli (Matyi Éva)

Egy kevés tejet elkeverünk a cukorral es hozzáadjuk az elesztőt. Mikor felfut hozzáöntjük a liszthez, sóhoz, vajhoz és a többi tejet is beleöntjük. Ha a tésztánk kicsit ragacsos da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk