menu

Családireceptkönyv.hu

624.Veknik


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, fehér vagy a tk liszt
1 evőkanál sikér
1/2 élesztő
2 dl tej
2 dl víz
5 dkg vaj
1 tk só
1 tk cukor

Elkészítés:


alaposan kidagasztom, 40 percet kelesztem, majd 20 dkg-os darabokra vágom, kigömbölyítem, 15 perc pihenő letakarva, ezután formázom, sütőpapiros tepsire sorakoztatom, itt is kelesztem 30 percet... bevágom, lefújom alaposan vízzel, és 200 fokon sütöttem, mikor kiveszem még melegen lefújtam vízzel, és hidegre tettem hűlni,.

Ez fél adag

624.Veknik

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Bögrés bagel
Bögrés bagel

1. Az élesztőt futtassuk fel a teáskanál cukorral elkevert langyos vízben. 2. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kézzel vagy géppel szép sima tésztává dagasztjuk. Ha nag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Szegedi vágott cipó
Szegedi vágott cipó

65 dkg lisztbe keverek 10 gr sót. Mélyedést vályok bele, ebbe rakok 2,5 dkg élesztőt, 5 gr cukrot, 4 dl langyos tejet, 20 gr vajat. Alaposan kidagasztom, ha kell adok hozzá még lis...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Mini pitalepénykék
Mini pitalepénykék

1. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, amit harminc-negyven perc alatt meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztünk. 2. A sütőt ekkor bekapcsoljuk/begyújtjuk, és 220 fokra állít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zsemlekenyér
Zsemlekenyér

Rugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból. (Kenyérsütőgépben is megtehetjük, de vigyázzunk, ne melegedjen át a tészta! 22 fok a legjobb.) Kelesztőtálban körülbelül egy óra ala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk