50 dkg liszt, fehér vagy a tk liszt
1 evőkanál sikér
1/2 élesztő
2 dl tej
2 dl víz
5 dkg vaj
1 tk só
1 tk cukor
alaposan kidagasztom, 40 percet kelesztem, majd 20 dkg-os darabokra vágom, kigömbölyítem, 15 perc pihenő letakarva, ezután formázom, sütőpapiros tepsire sorakoztatom, itt is kelesztem 30 percet... bevágom, lefújom alaposan vízzel, és 200 fokon sütöttem, mikor kiveszem még melegen lefújtam vízzel, és hidegre tettem hűlni,.
Ez fél adag
1. Az élesztőt futtassuk fel a teáskanál cukorral elkevert langyos vízben. 2. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kézzel vagy géppel szép sima tésztává dagasztjuk. Ha nag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű65 dkg lisztbe keverek 10 gr sót. Mélyedést vályok bele, ebbe rakok 2,5 dkg élesztőt, 5 gr cukrot, 4 dl langyos tejet, 20 gr vajat. Alaposan kidagasztom, ha kell adok hozzá még lis...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, amit harminc-negyven perc alatt meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztünk. 2. A sütőt ekkor bekapcsoljuk/begyújtjuk, és 220 fokra állít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból. (Kenyérsütőgépben is megtehetjük, de vigyázzunk, ne melegedjen át a tészta! 22 fok a legjobb.) Kelesztőtálban körülbelül egy óra ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes