menu

Családireceptkönyv.hu

161. Zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


75 dkg liszt
marékcukor
25 dkg margarin
1 ek zsír
10 g sütőpor
2,5 élesztő

3 tojás
citromlé

töltelék
60 dkg dió
20 dkg cukor
lekvár
rum, citromhéj

máz
10 dkg cukor
1 ek kakaó
5 dkg vaj
3 ek víz

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk és össze gyúrjuk a többi hozzávalóval. 3 egyenlő részre osztjuk,kinyujtjuk, a tepsibe tesszük meg kenjük lekvárral, diót szórunk rá, ezt csináljuk a többi lappal is. 1 órát kelesztjük, a tetejét megszúrkáljuk és lassú tűzön süssük. A tetejére csoki máz kerül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Sós-vajas vajdasági tekercs, hajtovány, Timitől
Sós-vajas vajdasági tekercs, hajtovány, Timitől

1. Az élesztőt felfuttatom a cukorral elkevert, negyed bögrényi langyos tejben, közben a töltelék hozzávalóit simára keverem. A felfutott élesztőt a tészta többi hozzávalójával...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Éva
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenj...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: józsefné
Krumplis lángos
Krumplis lángos

A krumplis lángos készítéséhez először is tisztítsd meg, vágd kockákra, és sós vízben tedd fel főni a krumplit. Közben egy kisebb tálban futtasd fel az élesztőt. Ehhez 1 dl langyo...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kitti
Fánk
Fánk

◾️A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. ◾️Kb. 5 percre félretesszük, hogy felfusson. ◾️A liszteket a sikérrel, sóval, édesítőszerrel e...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk