(3 x 2,5 dl)
1 kg citrom,
édesítő / polisett
.A citromokat meghámozzuk, és eltávolítjuk a héj fehér részét is. A gyümölcsöket tálba rakjuk, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy az ellepje őket, majd 3 napon keresztül áztatjuk. Közben naponta 2-3 alkalommal kicseréljük a vizet.
.Lábasba öntünk 1 dl vizet, beleszórjuk az édesítőt és közepes lángon, kevergetve addig főzzük míg teljesen felolvad (kb 5 perc) . Azután beledobjuk az apróra vágott, kimagozott citromokat, és állandó kevergetés mellett kb. 30 perc alatt sűrűre főzzük.
.A lekvárt tiszta befőttesüvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk azokat, és fejjel lefelé állítjuk 5 percre. Mindet visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni a lekvárt. Száraz, hűvös helyen tároljuk.
4-5 marék virágot két liter vízbe áztatom egy napra, 2 karikára vágott citrommal. Másnap 2 kg cukorral felfőzöm, üvegbe töltöm. Aztán vagy száraz dunsztba, vagy autómata 90 fokon 3...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézNapsütéses időben, teljesen kinyílt,180-200 virágot szedtem, (közvetlen a virág alatt csíptem le). Lehetőleg nem szennyezett, vegyszermentes helyről szedjük a virágokat. Nem kell m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA barackot kissé felfőzöm, majd turmixolom, ha lekvárnak szeretném. Ha dzsemnek, akkor darabosan hagyom. Összefőzöm a hozzávalókat kb 20-30 percig, akkor beleteszem a feloldott p...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KönnyűA bodzavirágokat levágjuk a vastagabb szárakról, lerázzuk, leöblítjük és belepakoljuk egy edénybe, a megsikált és felkarikázott citromokkal együtt. Lefedjük és egy éjszakára hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz