Tészta:
100 g 405-ös típusú liszt (¾ csésze + 1 evőkanál)
250 g margarin (8,8 uncia)
200 g 405-ös típusú liszt (1⅔ csésze)
1 tojássárgája
2 evőkanál ecet
100 ml víz (⅓ csésze + 1 evőkanál)
1 teáskanál só
A kenéshez:
2 tojássárgája
Krém:
500 ml tej (2 csésze)
74 g vaníliás pudingpor vagy kukoricakeményítő (½ csésze + 1 evőkanál)
3 evőkanál cukor
1 tk őrölt vanília
400 ml 30%-os tejszín (1⅔ csésze + 1 evőkanál)
2 evőkanál porcukor
Liszt, só, tojássárga,víz, ecet össze. 20 perc pihi.
Liszt, vaj össze gyúrni, 15 perc pihi. hütő
krém: tej, pudingpor főz , cukor, vanilia, sűrűre főzni, pihi
rugalmas, puha tészta nyújt, Közepébe vajast 4 oldalt ráhajt, kinyújt.
hajt balról középre jobb rá.15 perc hűtő
90 fok fordít, nyújt, 4-be hajt jobb,bal és egymásra .pihi
nyújt, 3-ba hajt, 15 perc pihi
nyújt, csíkokra vág,
Felteker tölcsérre, Leken tojássárgával.
Sütés: 230°C 12 perc felső/alsó fűtésen
krémhez tejszín,cukor fel ver, össze pudingóssal és tölt tészta
A 4 dl tejből sűrű pudingot főzünk (1 decivel elkeverjük a pudingport és a cukrot, a 3 deci tejet felmelegítjük, majd hozzákeverjük a pudingos tejet is. 2-3 percig forraljuk)...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral és a vízzel apránként hozzáadva habosra keverjük. A lisztet és a sütőport hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és lassú tűznél sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kosárka hozzávalóit összedolgozzuk, majd formákba nyomkodjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt 170-180°C-on világosra sütjük. 2. Félretesszük, hogy kihűljön....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz édes tésztából sütött palacsintákat metéltre vágjuk. A szokásosnál sűrűbb kakaót tejszínes tejjel felfőzünk. Gyengén kivajazott tűzálló tálba helyezett tésztát a tejszínes kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű