menu

Családireceptkönyv.hu

Csupa csokis, pihe-puha kókuszkocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Ebből a mennyiségből kb. 20 közepes méretű kocka készíthető

Hozzávalók a piskótához

200 g Nutri free mix per dolci (de egyéb más gluténmentes süteményliszt, illetve rizsliszt is megfelelő hozzá)
10 ml étolaj
1 db „M-es” méretű tojás
400 ml kefir (én egy doboz 450 g-os kaukázusi kefirt használtam hozzá)
1 evőkanál étkezési szódabikarbóna (nem kell félni, a kész tésztán nem érezni az ízét!)
4 evőkanál cukor
25 g holland gluténmentes kakaópor

Hozzávalók a csokis mázhoz:

9 evőkanál cukor
3 evőkanál holland gluténmentes kakaópor
9 evőkanál víz
15 g margarin

Forgatáshoz:

kb. 150 g kókusz reszelék

Elkészítés:


A sütőt melegítsük elő 160 °C fokra, egy kb. 20cm x 16cm méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy tálban fakanál vagy kézi habverő segítségével keverjük össze a piskóta összes hozzávalóját, hogy egynemű masszát kapjunk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk és megsütjük.
Az én sütőm elég lassan süt, 45 percig volt bent, ezért a tűpróbát javaslom kb. 35 perc után.
A csokimáz összetevőit egy lábosban alaposan elkeverjük, majd a forrástól számított 6-8 perc alatt készre főzzük. Vigyázzunk, ne legyen túl híg a csoki. A tűzről levéve rögtön hozzákeverjük a margarint.
A kihűlt piskótát 20 egyenlő részre vágjuk, beleforgatjuk a csokiba, majd a kókuszba.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a piskóta alap tökéletes egyéb más desszertek elkészítéséhez is.

Elkészítési idő: 60 perc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Gluténmentes isler rizsliszt
Gluténmentes isler rizsliszt

A diót ledaráltam (én kicsit darabkásabbra hagytam, nem daráltam "porrá") és elkevertem a rizsliszttel, cukorral, sóval, majd elmorzsoltam a margarinnal. Nagyon jó állagú tésztát g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Quinoa kása GM
Quinoa kása GM

A diót megpirítjuk egy száraz serpenyőben, félrerakjuk. A quinoát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A fahéjjal együtt egy lábasban, közepes lángon pár perc alatt felmelegítjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Répatorta gluténmentesen
Répatorta gluténmentesen

A sárgarépát megtisztítjuk, finom reszelőn lereszeljük. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, és elektromos habverővel kifehéredésig, jó habosra verjük. Fol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Piskótatekercs gluténmentesen
Piskótatekercs gluténmentesen

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, és kanalanként hozzáadjuk az édesítőszer felét. Addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz. A sárgáját a mara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk