- 2 kg füge
- 30- 40 dkg cukor
- a 3:1 zselésítő
- 1 tk fahéj
- 1 kk. gyömbér
- 1 citrom leve
-Megmosom, végét, levágom, puculom, pépesítem. A zselét egy adag
péppel összeturmixolom, ne legyen csomós.
- belekeverem a hozzávalókat
- főzöm forrástól számítva 10 perc
- Üvegbe teszem, fejreállítom, majd száraz dunnsztba hagyom kihülni
Fügéhez adhatok, almát , sárgadinnyét , barackot, vagy a cukor felét kiválthatom 70 %-os csokival
1. A jól megmosott, szárától és hibás, éretlen részeitől megtisztított paradicsomot darabokra tördelve megfőzzük, áttörjük, levét sűrűre beforraljuk és üvegekbe öntjük. 2. Tet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy fazékban 5 liter vizet és 3,5 kg cukrot addig forralunk, amíg a cukor elolvad, majd félretesszük hűlni. Amikor már éppen csak langyos, feloldjuk benne a citromsavat (ez e...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű10 l víz 3-5 kg cukor 40 bodza virág 1 teáskanálnyi nátrium-benzoát 4 db citrom karikára vágva. A vízből és a cukorból szörpöt főzök kihűtöm belerakom a többi hozzávalót, 3-4 napi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot megmosni, az üvegeket a tűzhely mellé rakom mellé a megfelelő kupakot vagy kötöző anyagot és a száraz dunsztot is előkészítem. A paradicsomok tetejét keresztirányban...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Nehéz