- 1 db Birsalma befőtt
- 2 liter víz
- 5 db szegfűszeg
- 1 db fahéj
- 1 db vanilliás cukor
- 5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
A birsalma befőtett és 2 liter vizet felteszek egy lábasba.
Amikor elkezd forrni beleteszem a fűszereket
Végül 15-20 perc után, ha a birsalma megpuhult a tejfölböl és lisztből habarást készítek.
Ezután egyszer összeforraljuk.
Melegen és hidegen is kiváló.
Először vajon megdinszteljük a vöröshagymát, mikor megpirult, hozzátesszük a reszelt fokhagymát is, pár perc alatt együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a korábban megmosott és feldar...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKevés olajon megdinszteljük a hagymát és a zöldségeket, amikor ez megvan, megszórjuk pirospaprikával és borssal. Beleöntjük a borsót és felöntjük vízzel is. A zöldségek puhulásáig...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA gombát, zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát, petrezselymet apróra, a zöldségeket és a gombát szeletekre vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA póréhagymás burgonyakrémleveshez meghámozzuk és finomra vágjuk hagymát. Ezután a megtisztított pórét felkarikázzuk, majd együtt kb. 5 percig forró olajon pároljuk. Ha elkészültün...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű