- 4 db krinolin
- 20 dkg juhtúró (vagy sajt)
- 8 vékony szelet császárszalonna
A szószhoz:
- 4 db gomba
- 1 hagyma
- 1 kiskanál ételkeményítő vagy liszt
- 100 ml tejszín
- petrezselyemzőldje
- citromlé
- olaj
- só
- bors
A krinolinkon zsebet vágok és megtöltöm juhtúróval vagy sajttal és becsavarom 2 szelet császárszalonnába.
Egy tepsit kiolajazok belehelyezem a töltött krinolinokat és előmelegített sütőben lassú tűznél megsütöm (ha túl nagy a tűz kihasadnak)
A gombát ,hagymát megpucolom és apróra vágom.
A hagymát az olajon megdinsztelem beleteszem a gombát és puhára főzöm kicsi vízzel,ezután beleteszem a tejföllel elsodort keményítőt ,az apróra vágott petrezselymet sózom borsozom kis citromlevet csöppentek bele és összefőzöm.
Kifőtt tésztával vagy rizzsl tálalom.
A combot kockákra vágjuk,meg pirítjuk olajon, hogy fehér legyen,majd felrakjuk főni vegetával. Amikor a hús majdnem teljesen megfőtt,belerakjuk a felszeletelt gombát, és együtt me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábosban felteszem forralni a tészta főző vizét, közben olívaolajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd a gombát. Amennyiben szárított gombát használsz, ázta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--A gomba tönkjét eltávolítjuk, lehúzzuk a héját és megtöltjük a sajttal -kb 15-20 percig grillrácson , parázson vagy serpenyőben kevés olajban megsütjük.- --Húsokhoz köretkén...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1 ek napraforgó olaj 1 közepes db vöröshagyma 25 dkg csiperkegomba só ízlés szerint bors ízlés szerint 2 gerezd fokhagyma 1 csapott ek finomliszt 3 teáskanál petrezselyem 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű