-1 közepes nagyságú főtt karfiol
-1,5 dl olaj
-1 tojássárgája
-1 kanál mustár
-1 fej hagyma
- só
- ételízesítő
- bors
A majonézhez a mustárt elkavarom a tojássárgájával, majd lassan hozzáadom az olajat folytonosan kavargatom.
Botmixerrel a karfiolt pépesre dolgozom majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, majonézt és a fűszereket.
Kicsit hagyom állni fogyasztás előtt, de azonnal is fogyasztható
Pirítós kenyérrel nagyon finom!
A spenótot megpucoljuk, megmossuk, sós vízben megfőzzük, és botmixerrel pürésítjük. A palacsintatészta hozzávalóit kikeverjük, és a szokásos módon kisütjük a palacsintákat. A fet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 165 fokra, a muffinformákat olajjal kikenjük. A tojásokat felverjük, elkeverjük benne a sót és a borsot. A sonkát és a paprikát kisebb kockákra vágjuk, az új...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot mossuk meg, csepegtessük le, majd egy serpenyőben kevés olajon fonnyasszuk meg 2-3 perc alatt. A tojásokat verjük fel, sózzuk meg. Adjuk hozzá a spenótot, és keverjük ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappista sajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe toljuk (éppen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű