- 35 dkg liszt,
- 2 dl tej,
- 1/4 kocka friss élesztő,
- 1 csapott kávéskanál só
- 1 csapott kávéskanál cukor
- 1 kávéskanál olaj.
A szövéshez:
-8 db virsli
Lekenéshez:
- 1 tojás
Az élesztőt felfuttatom. A többi hozzávalóból tésztát dagasztok,majd letakarva duplájára kelesztem.
Ezután kinyújtom majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem
Hosszanti irányban végig vágom a tésztát 2 cm távolságra, de végeinél 2 cm-re meghagyom a széleket.
Ezután a hosszában félbe vágott virsliket, beszövögetem a tészta csíkok közé. Felvert tojással lekenem, majd előmelegített sütőben, 160 C pirosra sütöm
A fotó az internetről van! Nem saját, csupán a fonás miatt tettem fel. Összekeverem a liszttel a porcukrot, a felfuttatott élesztőt és a tejet. Picit hagyok a 2,5 dl.ből, mert...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztbe kis fészket készítünk, feltöltjük langyos vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük cukoral. Megvárjuk, amíg az élesztő felfut. Hozzáadjuk az olajat, a só...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: KönnyűA négy magvas pehelymix keverékből kimértem a száz grammot és egy száraz serpenyőben, pár perc alatt illatosra pirítottam. Hozzáadtam az apró szemű bulgurt. Késes aprítóban nem túl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMásfél dl langyos tejben 1 ek cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a lágy vajat /margarint/, 2 tojást, csipet sót, cukrot, és a felfuttatott éle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű