menu

Családireceptkönyv.hu

Borsó konzerv


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Borsó

Ecet
Citromsav

Elkészítés:


Az üvegeket elmosom s sterilizálom.
A megmosott borsóval megtöltöm az üvegeket. Minden üvegbe rakok 2 tk. sót s 2 tk. ecetet. (ez a mennyiség az üveg méretétől függően változhat)
Mindegyikbe teszek egy kis citromsavat s felöntöm vízzel.
Az elektromos főzőedény kukta programján sípolástól számolva 5 percig hőkezelem.

Borsó konzerv

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Birsalmalekvár
Birsalmalekvár

A gyümölcsöket mossuk meg alaposan, majd magházukat a porcos részeivel vágjuk ki. -Aprítsuk fel darabokra. -Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük fel anny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
76.Citromlekvár.
76.Citromlekvár.

.A citromokat meghámozzuk, és eltávolítjuk a héj fehér részét is. A gyümölcsöket tálba rakjuk, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy az ellepje őket, majd 3 napon keresztül áztatjuk. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CITROMFŰ SZÖRP
CITROMFŰ SZÖRP

A citromfű leveleket jól megmossuk, és két liter vízzel egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a karikára vágott és kimagozott a citromot. Lefedve másnapig állni hagyjuk. Másnap leszűrjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Befőzési egyszeregy
Befőzési egyszeregy

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk