-1 fej hagyma
- 40 gramm vaj
- 2-4 gerezd fokhagyma
- Kb 5-600 gramm csirkemell
- 2 fej brokkoli
- 200 ml tejszín
- 800 ml tej
- 200 gramm cheddar
- opcionális kb 100 gramm egyéb (pl) tilsiter
- 1-2 evőkanál liszt
- kb 400 gramm tészta
- ső, bors, bazsalikom, es Szerecsendió
- opcionális a végén egy kis vízzel higitani, hogy szaftos maradjon.
Egy lábasban tegyél fel sós vizet a tésztának.
A hagymát es a fokhagymát aprítsd fel, majd vajon kezd el egy nagyobb edényben vagy lábasban pirítani, közben a csirkemellet vágd fel neked tetszés szerinti méretre, formára (kisebb kockák nálam), sózd, es borsozd, majd mehet rá a hagymára (fehéredésig).
A piritás közben a tejet melegítsd fel, ha felforrt a víz a tészta számára főzd ki a tésztát lehetőleg félkészre.
A brokkolit szedd rózsáira (igény szerint akár kisebb darabokra is lehet vágni). Amint megpirult a husi, öntsd hozzá a tejet, fűszerezd bazsalikommal, szerecsendióval, ízlés szerint só és borssal, és dobd hozzá a brokkolit.
A sajtot opcionálisan 2 féle sajtot, reszeld le és keverd össze a lisztel.
Amint felforrt a ragud, és kevertél rajta 2-őt mehet bele a sajtos-lisztes keverék és a tejszín is. Keverd át hagyd hogy szépen felolvadjon és összeeledjen majd el is zárhatod.
Kóstold meg az ízlésed alapján fűszerezd, a kifőtt tésztát akár egy kevés tészta főzővízzel együtt keverd bele forgasd alaposan össze.
Ha ezzel megvagy egy kb 20/30 centis tepsit vajazz ki, zsemlemorzsával béleld ki, öntsd bele a ragut.
Opcionális még sajttal megszórni, nálunk ez mindig csak a tepsi egyik felére értendő.
Told be 180 fokos sütőbe kb 30 percig.
A csirkemellhez es a brokkolihoz is remekül passzol a Bazsalikom ezért választottam.
Használjatok akár nagyobb tepsit, úgy ha kicsit hígítjátok a ragut bőven elfog férni sütés közben és nem folyik ki.
csirkemellet tisztítsd meg, vagdosd be, de ügyelj arra, hogy ne vágd át teljesen. Sózd és borsozd ízlés szerint. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a zúzot...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymák tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk. A kikapart részt felaprítjuk és a darált hússal együtt megpirítjuk. Ezt ízesítjük fűszerekkel, majd beletesszük a beáztatott, k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHús 1. A csirkemellet éles késsel vékonyra felszeleteljük, majd kiolajozott tepsibe egymás mellé helyezzük azokat, és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. 2. A töltelékhez pár...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézA spagettit pici olajos, sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Amíg fő a tészta a sonkát csíkokra vágjuk, olajon megpirítjuk, felöntjük a főzőtejszínnel, sózzuk, borsozzuk, a majorannát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű