menu

Családireceptkönyv.hu

Évi lecsója


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 személy
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg TV paprika
1 csípős zöld paprika
2 paradicsom
3 közepes hagyma
olaj vagy zsír
1 kávéskanál őrölt piros paprika

Elkészítés:


A paprikák magházát kivágjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajat vagy zsírt forrósítunk egy lábosban, rátesszük a hagymát, és kevergetve megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, a felszeletelt paradicsomot és az őrölt piros paprikát. Sózzuk és lassú tűzön puhára pároljuk.
Ízlés szerint tehetünk bele kolbász- vagy virslikarikákat, illetve a sütés végén adhatunk hozzá 3-4 felvert tojást is, amit belesütünk a lecsóba.

Évi lecsója

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Köretek, Nemzetközi ételek, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Sajtos sült karfiol püré
Sajtos sült karfiol püré

1.12-15 perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük a karfiolt. Leszűrjük, de a főzővízből fél dl-t meghagyunk. 2. Olívaolajon kb. 1 perc alatt megsütjük a hagymát. Félretesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Kókuszos sütőtök-curry csicseriborsóval
Kókuszos sütőtök-curry csicseriborsóval

Előző este mosd meg és áztasd be a csicseriborsót. Mosd meg és 1,5x mennyiségű sós vízben tedd fel főni a rizst. Melegítsd meg a kókuszzsírt, majd add hozzá az apróra vágott vörö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges finomság
Zöldséges finomság

A hagymát megpirítjuk, majd a zöldségeket rajta megpároljuk.(kivéve a paradicsomot). A burgonyapürét elkeverjük a tojásokkal, a fűszerekkel, a liszttel, a tejjel- és a megpárolt zö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás zabfalatok
Almás zabfalatok

A zabpelyhet elkeverjük a búzacsírával, felöntjük a tejjel, 20-30 percet állni hagyjuk. Hozzáadjuk a citromlét, édesítőt, a lereszelt almát és a tojást, alaposan elkeverjük, és kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk