10 kg darált sertéshús
5 kg áttört, főtt burgonya, hidegen
4 l forralt (v. tartós) tej
4 kg darált zsírszalonna
50 dkg só, a recept szerint, de kevesebb kell!!!
Bors , fokhagyma, paprika ízlés szerint.
A hozzávalókat jól összekeverjük, ezután 3 napig állni hagyjuk, de naponta egyszer jól átkeverjük.
3 nap után marha bélbe töltjük. Füstölés után sokáig eláll.
A fölkockázott húst befűszerezzük és 1 napig érleljük. Másnap a hús 2/3-át ledaráljuk a legnagyobb rostéllyal, a többi húst és az összes hozzávalót a közepes rostéllyal. Jól kidag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vettem 70 dkg disznóhúst, 20 dkg szalonnát és 50 dkg marha hátszínt, valamint még 3 méterhosszú és 4 centi átmérőjű műbelet. 2. A húsdarálóval ledaráltam, az egészet egy nag...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz