1 kg krumpli
40 dkg darált sertéshús
1 fej lilahagyma
1 doboz kukoricakonzerv
2 dl tejföl
10 dkg tömlős sajtkrém
10 dkg reszelt sajt
só, bors
A krumplit héjában megfőzöm, kihűtöm és meghámozom. Karikára felszeletelem.
A darált húst kevés olajon megpirítom, sózom, borsozom.
A krumpli karikák felét egy kiolajozott tepsibe rakom. Ráterítem a darált húst, majd rászórom a karikára vágott hagymát, és a kukoricát.
A tejfölt egy kevés vízzel, sóval elkeverem, és ráöntöm a krumplira, majd befedem a maradék krumpli karikákkal. A krémsajtot rákenem (nem árt egy evőkanál tejföllel kicsit kikeverni, mert nehéz kenni, ha nem elég krémes), és rászórom a reszelt sajtot.
Alufóliával lefedve kb. 15 percig sütöm a 180 C°-os előmelegített sütőben, majd fólia nélkül, míg szép színe lesz a sajtnak.
A káposztafejről lehántom egyenként a leveleket, és a torzsarészt egészen vékonyra vágom, így a levél könnyen hajlítható lesz. A gerslit folyóvízzel átmosom, sem beáztatni, sem el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe tesszük a tésztát, a vékonyra szeletelt hagymát, a félbevágott koktélparadicsomokat, a felszeletelt fokhagymát. Belekanalazzuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a bazsaliko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst a sóval, borssal, tojással, pirosarannyal, petrezselyemmel és a zsemlemorzsával összedolgozzuk. Közepes golyókat formázunk, és benyomkodjuk a belsejét. A kész kosá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt megtisztítjuk, és rózsáira szedjük, majd 10 percig forró, só vízben előfőzzük, egy kevés citromlé kíséretében. Leszűrjük, és kivajazott jénai tál aljára rak...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű