2 csokor kapor
2 evőkanál finomliszt
2 dl tejföl
1 teáskanál só
1 teáskanál ecet (10 %-ös)
Az apróra vágott kaprot vízben megfőzzük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Ecettel savanyítjuk, és újra felforraljuk. Tükörtojásra vagy töltött tökre nagyon finom.
http://receptek.ma/receptek/reszletek/kapormartas-1
Főzünk egy húslevest. A hagymát, sárga- és fehérrépát kivesszük, összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt. Egy lábasban karamellizáljuk a kristálycukrot, majd felöntjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA narancsot és a citromot vékonyan hámozzuk meg, ügyelve arra, hogy csak a külső héj kerüljön ki a késünk alól. Egy kis lábosban forraljunk vizet, dobjuk bele a citrushéjakat, hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElső lépésként a cukrot és a vizet egy lábasba öntjük, majd közepes hőfokon elkezdjük melegíteni. Nem szabad kevergetni, csak esetleg néha megrázni a lábast. Kezd forrni, majd habz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítom és dinsztelem Beleöntöm a többi hozzávalót és felforralom. Turmixolom és átszűröm A Baconnaaisehez lepirítom a baconszalonnát, pici szójaszószt öntök rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű