menu

Családireceptkönyv.hu

Aszpik


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


5 dl húsleves, 5 dkg zselatin

Elkészítés:


1. A húslevest lezsírozzuk, és finom szűrőn átszűrjük.

2. Hozzáadjuk a zselatint, és alaposan elkeverjük, néhány percig állni hagyjuk.

3. A zselatinos húslevest kevergetve a kristályok föloldódásáig melegítjük (forralni nem szabad!), majd a tűzről levéve a receptnek megfelelően használjuk föl.

4. A kihűlt aszpikot kenőtollal hússzeletekre, pástétomra, zöldségre hordhatjuk föl két rétegben: ha megdermedt, szép fénye lesz.

5. A keményre dermedt aszpikot kockára vágva hidegtálak díszítésére használhatjuk.

Aszpik

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tormás-tojásos sonkatekercsek
Tormás-tojásos sonkatekercsek

1. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és lereszeljük. 2. Hozzákeverjük a sajtot, a tormát, a mustárt és a majonézt, majd ízlés szerint sózzuk. 3. A tormás tojáskrémet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Krisztina
Szendvicskrém
Szendvicskrém

A hagymát, sonkát és a tojásokat a lehető legapróbbra összekockázzuk. A hozzávalókat alaposan összekeverjük és fűszerezzük.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Hideg töltött tojás
Hideg töltött tojás

1. A kemény tojásokat félbevágjuk, a sárgáját kiszedjük, villával összetörjük. 2. A vajkrémmel, finomra vágott petrezselyemzölddel, metélőhagymával és mustárral jól összekeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Töltött tojás
Töltött tojás

1. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és félbevágjuk. 2. A tojás sárgákat kiszedjük, sajtreszelőn lereszeljük (vagy villával összetörjük), hozzáadjuk az ízesítőket, és ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk