5 dl húsleves, 5 dkg zselatin
1. A húslevest lezsírozzuk, és finom szűrőn átszűrjük.
2. Hozzáadjuk a zselatint, és alaposan elkeverjük, néhány percig állni hagyjuk.
3. A zselatinos húslevest kevergetve a kristályok föloldódásáig melegítjük (forralni nem szabad!), majd a tűzről levéve a receptnek megfelelően használjuk föl.
4. A kihűlt aszpikot kenőtollal hússzeletekre, pástétomra, zöldségre hordhatjuk föl két rétegben: ha megdermedt, szép fénye lesz.
5. A keményre dermedt aszpikot kockára vágva hidegtálak díszítésére használhatjuk.
1. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és lereszeljük. 2. Hozzákeverjük a sajtot, a tormát, a mustárt és a majonézt, majd ízlés szerint sózzuk. 3. A tormás tojáskrémet...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát, sonkát és a tojásokat a lehető legapróbbra összekockázzuk. A hozzávalókat alaposan összekeverjük és fűszerezzük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A kemény tojásokat félbevágjuk, a sárgáját kiszedjük, villával összetörjük. 2. A vajkrémmel, finomra vágott petrezselyemzölddel, metélőhagymával és mustárral jól összekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és félbevágjuk. 2. A tojás sárgákat kiszedjük, sajtreszelőn lereszeljük (vagy villával összetörjük), hozzáadjuk az ízesítőket, és ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz