100 g kristálycukor, 15 g kakaópor - holland, 30 g étkezési keményítő, 1 csipet só, 650 ml 2,8%-os tej, 25 g vaj, 1 db vaníliarúd (belseje és héja)
1. Egy kis lábasban keverd össze a kakaóport, cukrot, keményítőt, és a sót.
2. Öntsd rá a hideg tejet, és keverd simára.
3. Tedd bele a félbevágott vaníliarudat.
4. Tedd fel a tűzhelyre, és közepes hőfokon addig főzd, míg puding állagot nem kapsz.
5. Ha szép fényes, sűrű a keverék, húzd le a tűzről, és keverd el benne a vajat is.
6. Végül vedd ki a pudingból a vaníliarúd héját, és öntsd a pudingot poharakba, vagy puding formába.
7. 3 óra hűtőben hűtés után a puding elkészült!
8. Tejszínhabbal, vagy friss gyümölccsel tálald.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A zabkekszet konyhai aprítóban megdaráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, összekeverjük, majd egyenletesen egy sütőpapírral bélelt, 20-21 cm-es k...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tésztához a zsírt a vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a tűz fölött addig keverjük, amíg szépen össze nem áll. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd egyen...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaót, egy pici sót és simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az ásványvizet. 15 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz