4 db tojás, 1 ek vaj, 1 ek tejszín, olaj, só
1. Vékonyan olajazzunk ki egy serpenyőt, üssünk bele 3 tojás fehérjét, kicsit sózzuk meg.
2. A sütőt melegítsük 80 °C-ra, tegyünk be alulra egy tálba vizet és így gőzben süssük a fehérjéket 8 percig. Vagy kis lángon, vastag talpú serpenyőben, alatta lángelosztó lemezen is megsüthetjük. A lényeg, hogy ne barnuljon meg sülés közben. A fehérjéket nem kell összekeverni sütés előtt.
3. Kész fehérjéket tegyük át egy tányérra, amit előzetesen folpackkal letakartunk (ez majd a feltekerés során nyújt segítséget).
4. A töltelékhez 3 sárgáját habverővel keverjük össze 1 fehérjével.
5. Serpenyőben olvasszunk fel 0,5 ek vajat és kis lángon, folyamatos kevergetés közben süssük meg, mikor kész vegyük le a tűzről és azonnal keverjünk hozzá 0,5 ek hideg vajat és 1 ek tejszínt.
6. A megmaradt 1 db tojás sárgájából a tekercs díszítését készíthetjük el. Egy fazék gyöngyöző vízbe nyomjuk bele vékony sugárban egy zacskóból (egy sarkát vágjuk le). Főzzük 1 percig, lyukas kanállal szedjük ki és mártsuk hideg vízbe, majd szedjük egy tányérra.
7. Állítsuk össze a tekercset, a folpack segítségével szorosan zárjuk össze. Díszítsük a sárgája "szerpentinnel", egy kis petrezselyemmel.
A csirkemell filét felkockázzuk,vagy csíkokra szeljük. olajon kezdjük pirítani. Hozzá teszünk felszeletelt zöldpaprikát,karikára vágott vöröshagymát. Csíkokra szeletelt sonkát v....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. A megfőtt, megpucolt tojásokat hosszában ketté vágom és a sárgáját egy tálba kaparom. 2. A majonézt, a mustárokat, a mézet, sóval, borssal és a tojás sárgájával kikeverem, majd...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű◾️A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a sót, a borsot, a porcukrot, a citromlevet kikeverjük. ◾️A zöldséget megpároljuk, az almákat meghámozzuk és felkockázzuk, az uborkát apróra v...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Nehéz1. A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. 2. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába, öntjük fél centi vastagon. 3. A juhtúrót simára keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz