menu

Családireceptkönyv.hu

Hidegtál


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A szlovák saláta hozzávalói 🥗:
- majonéz
- tejföl
- mustár
- só
- bors
- porcukor
- citromlé
- ½ zacskó fagyasztott francia saláta alap
- 1 fej hagyma
- 4 darab alma
- ½ üveg csemege uborka
- 10 tojás
- 5 darab burgonya

A sonkatekercs hozzávalói:
- kb. 10 szelet sonka
- 180 g Rama
- 4 evőkanál liszt
- 50 g torma
- 200 ml főzőtejszín
- 200 ml tej
- só
- bors
- szerecsendió

A fasírt hozzávalói:
- 500 g darált hús
- kb. 3 szelet szikkadt kenyér
- 1 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 tojás
- zsemlemorzsa

A főtt sonka hozzávalói:
- egy darab kb. 1,5 kg sonka
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10-15 szem bors
- 3-4 babérlevél

Elkészítés:


◾️A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a sót, a borsot, a porcukrot, a citromlevet kikeverjük.
◾️A zöldséget megpároljuk, az almákat meghámozzuk és felkockázzuk, az uborkát apróra vágjuk és a hagymát is felaprítjuk majd a majonézes alapba keverjük őket.
◾️A tojásokat és a burgonyát megfőzzük, felszeleteljük és ezt is hozzáadjuk.
◾️Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

◾️80 g margarint megolvasztunk, beletesszük a lisztet és fehéredésig keverjük.
◾️A tejjel és a tejszínnel elkeverjük és besűrítjük, fűszerezzük és hagyjuk kihűlni.
◾️A maradék margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt krémhez a tormával együtt.
◾️Ezután egy habzsák segítségével megtöltjük a sonkákat a krémmel.

◾️A kenyeret hideg vízbe áztatjuk.
◾️A többi hozzávalót összekeverjük, majd jöhet bele a kinyomkodott kenyér is.
◾️Gombócokat formálunk a masszából és zsemlemorzsába forgatjuk.
◾️Bő, forró olajban kisütjük.

◾️A sonkát feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi.
◾️Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymákat, borsot és a babérlevelet.
◾️Megvárjuk míg felforr, lehabozzuk és utána gyöngyözve főzzük 2 órát.
◾️A főzővízben hagyjuk kihűlni.

Hidegtál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSIRKEMELLSONKA
CSIRKEMELLSONKA

. A csirkemellet megtisztítjuk a szokásos módon, majd kisebb kockákra vágjuk. 2. Ezután késes aprítóban a fűszerekkel együtt pépesítjük. Erősebb botmixerrel is dolgozhatunk a tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Szalámiba töltött kőrözött
Szalámiba töltött kőrözött

1. A túrót egy keverőtálba tesszük, hozzáadunk minden alapanyagot, és jól kikeverjük. 2. Ezután a szalámi szeletekbe kanalazzuk, amit háromszög alakúra hajtunk össze, és egy na...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajttekercs (Rupáner)
Sajttekercs (Rupáner)

1. Egy nagyobb fazékba két-három liter vizet felteszünk forrni. 2. A sajtot egy nejlonzacskóba tesszük, amit jól bekötözünk, majd mikor a víz már forr, akkor beletesszük körülbelü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsom-kosárkák
Paradicsom-kosárkák

1. A paradicsomokat kettévágjuk, a belsejüket kiskanállal kiszedjük (ezt másra használjuk föl). 2. A füstölt sajtot a megtisztított retekkel együtt, gyufaszálnyi csíkokra vágju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk