Jegesedés:
Mennyiség Hozzávaló
1 evőkanál zselatin por
3 kanál hideg víz
140 gr vaj
75 gr p cukor
3 kanál kakaó
Elkészítési módszer
A zselatint feloldjuk 3 evőkanál hideg vízben, hagyjuk egy pillanatra megduzzadni.
A cukrot és a kakaót szitáljuk egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat és a felduzzadt zselatint, tegyük lassú tűzre, és időnként keverjük meg, amíg a vaj teljesen elolvad, és az összes hozzávalót egynemű, fényes mázzá keverjük (ne forraljuk!).
A mézeskalácsokat fogpiszkálóval mártsuk a mázba, vagy öntsük a mézeskalácsok vagy egyéb péksütemények tetejére.
A mázas mézeskalácsokat a rácsra tesszük, amíg megszilárdulnak.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A kalácsot köröm nagyságú kockákra vágjuk és egyenletesen a tálba szórjuk. A fele vajat megolvasztjuk, a kalácsra locsoljuk és enyhén megcukrozzuk. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével tűzálló tálba tesszük, majd vízgőz fölött, kb. 15 perc alatt kicsit sűrű, enyhén karamellszínű masszává főzzük. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojásokat a cukorral és a reszelt csokoládéval sűrű krémmé főzzük. 2. Hidegen adjuk hozzá a vajat.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével kikeverjük, a fehérjét a cukor másik felével habbá verjük, először alacsony, majd magas fokozaton. Ezután a kikevert sárgáját...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű