- 1 tojás, lehetőleg M-es
- kis só
- liszt (tk, fehér, zabliszt), mennyit felvesz a tojás
A tojást egy tálba ütjük, majd megsózzuk. Elkezdjük adagolni hozzá a lisztet, először csak 3 kanállal, közben összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha aránylag kemény a tészta.
Majd elcsipkedjük kis darabokra.
A csipkedést érdemes lisztezett lapostányéron művelni, és alkalmanként megszórni a darabokat, nehogy összeragadjanak.
Ez az adag pl. 4 adagnyi gulyáslevesbe elegendő.
Ha nagyon soknak tűnik, le lehet fagyasztani.
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a májat és a gombát a petrezselyemmel. Ételézesítővel megszórva, gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk.Közben a kenye...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját összekeverem a szobahőmérsékletű zsírral, sóval, borssal, esetleg gyömbérrel még szerecsendió is lehet benne, ha az ízlés úgy kívánja. Az apróra vágott petrezsel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojásokat jól felverjük, és beletesszük az összes hozzávalót. 2. Jól kikeverjük és azonnal forró lobogó enyhén sós vízben kanállal galuskákat szaggatunk. ha megvagyunk vel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézPreparation 1. In a small mixing bowl, combine flour, baking powder, and salt with a spatula. Form a well in the middle of the dry mixture and add 2 tablespoons olive oil and wa...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű