menu

Családireceptkönyv.hu

Grizgaluska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tojás
annyi gríz, hogy ne legyen sűrű de híg se legyen
tehettünk bele petrezselymet.

Elkészítés:


A tojásokat felverjük és bele tesszük a grízt, jól elkeverjük, hűtőbe tesszük 20 percre. egy lábasba vizet melegítünk, jól megsózzuk.
Ne rotyogjon a víz csak melegedjen, bele kanalazzuk a galuskát, elzárjuk a tűzet alatta, letakarjuk és hagyjuk, hogy a galuskák megdagadjanak.

Grizgaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Magyaros zöldborsóleves
Magyaros zöldborsóleves

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy fazékban, a kissé megforrósított olajon 5-6 perc alatt kevergetve megfonnyasztjuk. Közben a répát és a gyökeret megtisztítjuk, fé...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Grízgaluska
Grízgaluska

Az egyik legfinomabb levesbetét a grízgaluska, 3 titka van, hogy tökéletes legyen az állaga. Hozzávalók: 2 vagy 3 tojás, attól függ mennyit akarunk készíteni, só, gríz, amennyit...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Krumpligombóc levesbe
Krumpligombóc levesbe

A krumplit pucold meg, mosd meg, vágd karikákra vagy kockákra. Önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, és dobj hozzá kevés sót. Főzd puhára körülbelül 15 perc alatt, majd szűrd le, és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Grízgombóc
Grízgombóc

◾️A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a sót és a vajat majd az egészet felforraljuk. ◾️Lassan beleszórjuk a grízt és addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk