menu

Családireceptkönyv.hu

Grízgaluska


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 db tojás
10 púpozott ek búzadara
2 nagy csipet só
2 ek olaj
késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:


A tojásokat kicsit fel kell habosítani, majd a többi hozzávalóval összekeverni. Tejföl sűrűségű lesz. Hűtőben pihentetni minimum 2 órát.
Forrásban lévő folyadékba szaggatni, 15-20 perc alatt készre főzni

Grízgaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtgolyó (levesbetét)
Sajtgolyó (levesbetét)

Sajtot lereszelem, sózom, borsozom, hozzáadom a tojást és a lisztet is. Pici golyókat formázok belőle, majd külön fűszeres vízben, vagy közvetlenül a levesben megfőzöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Daragaluska/Grízgaluska
Daragaluska/Grízgaluska

A tojást és a sót villával felverem, hozzáadom az olajat, a grízt és a fűszereket. Jól összekeverem és minimum fél órát hűtőben pihentetem. 1 liter vizet felforralok, az erőlevesk...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Daragaluska (olvasható)
Daragaluska (olvasható)

A két tojást kissé felverjük villával és annyi grizt keverünk bele,hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk.Beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet is,majd 5 percre hűtőbe tess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
HÚSGOMBÓC LEVESBE
HÚSGOMBÓC LEVESBE

50 dkg darált hús, 1 kis fej hagyma kockára vágva kevés zsiradékon pirítva, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek zsemlemorzsa, 1 tojás, só bors, egy csipet pirospaprika. Összegyúrtam, gombóco...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk