menu

Családireceptkönyv.hu

Fügelekvár csokoládéval (francia recept)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg füge
450 g cukor
100 g csokoládé legalább 70°%-os kakaó tartalommal

Elkészítés:


Megtisztítjuk a fügét, feldaraboljuk és a főzőedénybe helyezzük.
A cukrot lemérjük és a fügére szórva néhány órát állni hagyjuk.
Főzzük forrásig, majd állandó keverés közben még 10 percig.
Az idő leteltével a feldarabolt csokoládét a forró lekvárba dobjuk, jól elkeverjük,majd a lekvárt üvegekbe merjük.
Az üvegeket jól lezárjuk és fejre állítjuk néhány percre.

 Fügelekvár csokoládéval (francia recept)

Kinek a kedvence ez a recept?


Füszfásné Kállay
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Ribizli lekvár
Ribizli lekvár

A ribizlit le szedem a száráról, és váltott vízben alaposan megmosom. Vastag falú lábosban felteszem főni úgy, hogy öntök alá egy kevés vizet. Mikor már jól szétfőttek a szemek,té...

Elkészítési idő: 4
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MANGÓ
MANGÓ

A mangót meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, a gyümölcsöt apró kockára vágjuk, 800 g-ot kimérünk, és pürésítjük. A banánt meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és 400 g-ot kimérünk. El...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsdzsem (egész narancsból!!)
Narancsdzsem (egész narancsból!!)

- A narancsokat megmostam, megtöröltem, majd kb. 1 x 1 cm-es kockákra aprítottam. (Nem volt bennük mag, de erre figyeljünk, a magokat minden esetben távolítsuk el.) - A főzőfazé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eper lekvár Eper dzsem
Eper lekvár Eper dzsem

Az epret mosd meg alaposan, majd csepegtesd le, és válogasd ki, csak a teljesen ép darabok mehetnek a lekvárba. Vigyázz, hogy se levéldarab, se morzsa vagy más maradék ne kerüljön...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk