1 kg füge
450 g cukor
100 g csokoládé legalább 70°%-os kakaó tartalommal
Megtisztítjuk a fügét, feldaraboljuk és a főzőedénybe helyezzük.
A cukrot lemérjük és a fügére szórva néhány órát állni hagyjuk.
Főzzük forrásig, majd állandó keverés közben még 10 percig.
Az idő leteltével a feldarabolt csokoládét a forró lekvárba dobjuk, jól elkeverjük,majd a lekvárt üvegekbe merjük.
Az üvegeket jól lezárjuk és fejre állítjuk néhány percre.
A ribizlit le szedem a száráról, és váltott vízben alaposan megmosom. Vastag falú lábosban felteszem főni úgy, hogy öntök alá egy kevés vizet. Mikor már jól szétfőttek a szemek,té...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: KönnyűA mangót meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, a gyümölcsöt apró kockára vágjuk, 800 g-ot kimérünk, és pürésítjük. A banánt meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és 400 g-ot kimérünk. El...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz- A narancsokat megmostam, megtöröltem, majd kb. 1 x 1 cm-es kockákra aprítottam. (Nem volt bennük mag, de erre figyeljünk, a magokat minden esetben távolítsuk el.) - A főzőfazé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret mosd meg alaposan, majd csepegtesd le, és válogasd ki, csak a teljesen ép darabok mehetnek a lekvárba. Vigyázz, hogy se levéldarab, se morzsa vagy más maradék ne kerüljön...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes