1 kg megtisztított csirkemáj,
2 fej vöröshagyma,
3 tojás,
10 dkg búzadara,
5 dkg zsemlemorzsa,
só, bors (ízlés szerint)
majoranna,
petrzselyem
A csirkemájat húsdarálón ledaráljuk vagy lekaparjuk. A két fel vöröshagymár apróra vágjuk és megdiszteljük. Hagyjuk kihűlni, majd a darált májhoz keverjük. Adjuk hozzá a 3 egész tojást. ízlés szerint fűszerezzük, sóval ( vagy vegetával ), borssal, majorannával, apróra vágott petrezselyemmel. Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát és a búzadarát, majd hagyjuk egy órát át pihenni.
Pihentetés után tegyünk fel vízet forrni. A főzővízbe tehetünk vegetát, borsot is. Ha a víz felforrt, kanállal szaggasunk belőle galuskákat. Arra figyeljetek, hogy a főzés során meg fog dagadni amit kiszaggattok.
Ez egy nagyobb mennyiség, én le szoktam a nagy részét fagyasztani és húsleves készítésekor mindig csak annyit veszek elő belőle, amennyit éppen elfogyasztunk.
Folpack fóliával lefedett tálcára tegyétek a galuskákat külön darabonként, felül is fedjétek le a fóliával ( hogy ne vegye be a hűtő szagát ) és így fagyasszátok. Ha kellően átfagyott szedjétek zacskóba és így darabonként lehet majd belőle elővenni.
♥ Fagyasztható
A lágy vajat habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Több részletben adva hozzákeverjük a lisztet, sózunk. Kanállal forró vízbe szaggatjuk. L...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a búzadarát és a sót egy kisebb tálban összekevered. Közepébe mélyedést készítesz és beleütöd a tojást. Villával vagy kézzel összedolgozod. Csomómentesre összegyúrod...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTojásos verzió Nem ez lesz az a recept, aminek elkészítésével a legtöbb időt töltöd a konyhádban, de azért ne vedd félvállról, hiszen a csipetke fontos. A tojást üsd bele egy kise...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű