menu

Családireceptkönyv.hu

Kádas savanyúság


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10 liter víz
6 dl 20 %-os ecet
50 dkg só
1 kg cukor
3 dkg timsó
1 dkg borkén
3,5 dkg nátrium benzoát
1 dkg citromsav
fűszerek (bors, babérlevél, kapor, köménymag, mustármag, bármi más)

Elkészítés:


A vizet a sóval és cukorral felforraljuk, majd kihűtjük.
Beletesszük a tartósítókat és a fűszereket, majd a kihűlt léhez adjuk.
A levet egy dupla akkora tálba tesszük.
Később bármikor berakhatunk és kivehetünk zöldségeket belőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy évig eláll

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyöngyi
Füge lekvár
Füge lekvár

-Megmosom, végét, levágom, puculom, pépesítem. A zselét egy adag péppel összeturmixolom, ne legyen csomós. - belekeverem a hozzávalókat - főzöm forrástól számítva 10 perc -...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bazsalikomos paradicsomszósz télire (Sóbors)
Bazsalikomos paradicsomszósz télire (Sóbors)

A paradicsomokat forrázzuk le, húzzuk le a héjukat, majd aprítsuk össze. Aprítógéppel egészen pürésre darálhatjuk attól függően, hogy darabosabb vagy krémesebb szószt szeretnénk. (...

Elkészítési idő: 20 perc+3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BODZA SZÖRP
BODZA SZÖRP

10 l víz 3-5 kg cukor 40 bodza virág 1 teáskanálnyi nátrium-benzoát 4 db citrom karikára vágva. A vízből és a cukorból szörpöt főzök kihűtöm belerakom a többi hozzávalót, 3-4 napi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
A legfontosabb tudnivalók a paradicsom befőzéséhez
A legfontosabb tudnivalók a paradicsom befőzéséhez

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk