10 liter víz
6 dl 20 %-os ecet
50 dkg só
1 kg cukor
3 dkg timsó
1 dkg borkén
3,5 dkg nátrium benzoát
1 dkg citromsav
fűszerek (bors, babérlevél, kapor, köménymag, mustármag, bármi más)
A vizet a sóval és cukorral felforraljuk, majd kihűtjük.
Beletesszük a tartósítókat és a fűszereket, majd a kihűlt léhez adjuk.
A levet egy dupla akkora tálba tesszük.
Később bármikor berakhatunk és kivehetünk zöldségeket belőle.
Egy évig eláll
-Megmosom, végét, levágom, puculom, pépesítem. A zselét egy adag péppel összeturmixolom, ne legyen csomós. - belekeverem a hozzávalókat - főzöm forrástól számítva 10 perc -...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paradicsomokat forrázzuk le, húzzuk le a héjukat, majd aprítsuk össze. Aprítógéppel egészen pürésre darálhatjuk attól függően, hogy darabosabb vagy krémesebb szószt szeretnénk. (...
Elkészítési idő: 20 perc+3 óra Nehézség: Könnyű10 l víz 3-5 kg cukor 40 bodza virág 1 teáskanálnyi nátrium-benzoát 4 db citrom karikára vágva. A vízből és a cukorból szörpöt főzök kihűtöm belerakom a többi hozzávalót, 3-4 napi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű